FAMILIETERAPI

Familieterapi gir en mulighet for en familie å snakke sammen med en terapeut.
FLERE I EN FAMILIE FÅR HJELP SAMTIDIG

Familieterapi

Familieterapi er et tilbud der flere i en familie får hjelp samtidig. Utgangspunktet er en tankegang om at alle blir påvirket hvis ett familiemedlem har et problem, og at alle har viktige innspill som må bli hørt for at det enkelte familiemedlem skal få det bedre.

Familieterapi gir en mulighet for en familie å snakke sammen med en terapeut. De som har utdanning i familieterapi har ekstra kunnskaper om hva relasjoner betyr for hvordan vi mennesker har det psykisk, fysisk og for hvordan vi fungerer sosialt. Familieterapeuter har kunnskap som gjør at de kan arbeide med en person alene, familien og nettverket rundt ut fra familiens spesielle plass i samfunnet.

Eksempel på hva man kan få hjelp til:
  • Familier i endring – mine og dine barn
  • Uenighet om foreldrerollen
  • Sorg og savn
  • Når mor eller far er syk
  • Hvordan forholde seg til tidsklemma og stress i hverdagen
  • Konflikter mellom familiemedlemmer og generasjoner
En sofa og et kaffebord
FAMILIETERAPEUTER ER OPPTATT AV Å

TENKE FOREBGYGGENDE

Vi vet at barn som vokser opp i utrygge relasjoner har en høyere risiko for å utvikle psykiske lidelser senere i livet.

Dersom en familie får hjelp til å kommunisere bedre, og til å forholde seg til hverandre på en måte som skaper størst mulig trygghet for alle i familien, gir dette et mer robust utgangspunkt for voksenlivet.

Hva slags hjelp kan jeg få?

Familieterapi tilbyr hjelp til å avdekke negative familiemønstre og til å endre disse mønstrene. Mange tar kontakt med en familieterapeut når de har problemer eller er i konflikt med sine nærmeste.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale

KONTAKT OSS

Våre terapeuter ønsker å være likeverdige samtalepartnere som skaper rom for utvikling og vekst. Det er din tid og dine muligheter. Du trenger ingen henvisning for å få time hos oss. 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle